L'Ajuntament de Barcelona atorga al COPC el Premi Barcelona a l'Empresa Innovadora en Organització i Usos del Temps

15-06-2021   |  Barcelona

"Per impulsar un canvi cap a una organització més saludable, igualitària, sostenible i eficient.”

"El jurat ha decidit concedir el Premi Barcelona a l'Empresa Innovadora en Organització i Usos del Temps, en la categoria d’empresa d’entre 10 i 50 persones treballadores, al Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya per implantar un ampli conjunt de mesures per impulsar un canvi cap a una organització més saludable, igualitària, sostenible i també eficient”.

Amb aquestes paraules, Dolors Liria, vocal comissionada de desenvolupament professional i representant del COPC durant l’acte, recollia el premi i agraïa el reconeixement atorgat per l’Ajuntament de Barcelona:

“Des de la Junta de Govern del COPC i sobretot en nom de l’equip de gestió del Col·legi, volem donar les gràcies i estem molt orgullosos de rebre aquest premi que, d’alguna manera, ens fa sentir que ens estem adaptant a les noves necessitats actuals. Com a Col·legi Oficial de Psicologia ens omple d’orgull pensar que contribuïm des del propi exemple a visibilitzar la importància de tenir cura de la salut i el benestar dels nostres professionals i de les nostres professionals.”

 

Al vídeo previ al lliurament de premis (1:42:07) Liria comenta:

“La impossibilitat de conciliació afegeix estrès a la vida de les persones i ja sabem que l’estrès no facilita ni el benestar, ni el desenvolupament professional ni el personal, ni la productivitat. Arran de la pandèmia encara és més evident que una organització que no innova en el temps quedarà ben enrere”. També explica que amb unes mesures adients, “Les organitzacions obtenen un doble benefici: productivitat i contribuir a una societat més saludable i justa”. 

Elisenda Liñán, técnica en comunicació i màrqueting del COPC, corrobora aquest benefici a la seva empresa:

“Quan teletreballes, guanyes temps de qualitat, per fer esport, per veure els amics... Però el compromís amb l’empresa ha de ser el mateix. Teletreballar no significa treballar menys però tampoc treballar més”. 

De fet, aquest premi, creat l’any 2012 per l’Ajuntament de Barcelona per tal de reconèixer les empreses que aposten per la conciliació, donar-les visibilitat i contribuir al coneixement i l'intercanvi, en la seva 9a edició ha posat l’èmfasi en “un model de treball virtual i presencial en l’era digital a les empreses, aspectes que adquireixen una especial rellevància en temps de Covid-19”.

 

Les altres 3 empreses premiades de les 22 que es van presentar han estat:  Penguin Random House, Fundació Joia i AQU Catalunya, qui ha rebut la menció especial d'enguany.

Des del COPC, entitat que,  forma part de la xarxa Nust, volem expressar la nostra gratitud a aquest reconeixement que ens anima a seguir compromesos amb la millora de la qualitat dels nostres treballadors i treballadores i que, per extensió, ens dona l'oportunitat de millorar la nostra societat.
  Etiquetes: COPC , Barcelona

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC