Manifest contra la inclusió de la vellesa en la nova classificació de malalties que proposa l'OMS

28-06-2021   |  Barcelona

El Grup de Treball de Psicologia de l'Envelliment la rebutja per discriminatòria i per anar en contra de la naturalesa vital.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha revelat la seva intenció d'incloure la vellesa a la Classificació Estadística Internacional de Malalties i Problemes de Salut Relacionats que preveuen publicar el gener de 2022 en la seva onzena edició. 
 
Davant aquesta decisió, que fins i tot contradiu la seva mateixa proclamació de la Dècada d'Envelliment Saludable 2021-2030, el Grup de Treball de Psicologia de l'Envelliment del COPC ha decidit adherir-se a la iniciativa d'una llarga llista d'entitats, com la Confederación Española de Asociaciones de Mayores (CEOMA) o la Fundación Pilares, i publicar el seu propi manifest en contra de la polèmica decisió, que ja ha estat titllada d'edadista o gerontofòbica:
 
 
***
 

MANIFEST EN CONTRA D’ INCLOURE LA VELLESA COM A MALALTIA EN LA CLASIFICACIÓN INTERNACIONAL DE ENFERMEDADES (CIE)

Des del Grup de Treball de Psicologia de l’Envelliment del COPC volem posar de manifest el nostre posicionament en contra de la darrera noticia que publica l’Organització Mundial de la Salut (OMS), de voler incloure la vellesa en la Clasificación Internacional de Enfermedades (CIE). Aquesta classificació publicarà la seva 11ena edició al gener del 2022.
 
Com a grup de treball, format per professionals que ens dediquem a acompanyar i intervenir en l’àmbit de la gent gran, considerem aquesta afirmació i aquesta intenció totalment contradictoria al que es ve divulgant i manifestant sobre l’envelliment al llarg dels anys. La pròpia OMS va redactar al 2015 un informe mundial de l’envelliment i la salut.
 
Creiem que aquest fet perjudica directament a les persones grans d’una manera discriminatòria i va en contra de la naturalesa vital. Tots envellim però no necessàriament d’una manera patològica.
 
Amb aquest manifest, ens adherim a les associacions, entitats, organitzacions i altres organismes que s’han pronunciat també en contra d’aquesta comunicació per part de la OMS. Així doncs, esperem que la força de totes les anteriors i la nostra faci arribar el missatge en contra d’aquesta modificació.
 
Membres del Grup de Treball de Psicologia de l’Envelliment 
 
 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC