El Festival PSICURT tanca inscripcions amb 239 curtmetratges rebuts sobre maltractament, addiccions, 'bullying'...

05-07-2021   |  Barcelona

Fins al 30 de setembre, continua oberta la inscripció només per a la secció EDUCURT EXPRÉS: obres de 5 minuts realitzades per estudiants.

El festival de curtmetratges sobre salut Mental PSICURTorganitzat pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, l’Ajuntament de Reus i l’Ajuntament de Tarragona, que se celebrarà a Tarragona i Reus del 7 al 10 d'octubre de 2021, ha tancat el període d'inscripció de la seva sisena edició amb un total de 239 obres inscrites entre la SECCIÓ OFICIAL i la SECCIÓ EDUCURT, amb temàtiques com la violència masclista, el bullying, el suïcidi, el dol, l'estigmatització de les malalties mentals, les addiccions...

Un any més, el PSICURT es consolida com un dels festivals temàtics relacionats amb la Salut Mental més importants del territori espanyol, no tan sols per la qualitat de les obres rebudes, sinó per la labor que el festival realitza als centres educatius que demanen participar en l'activitat complementària: projecció en els propis centres i debat posterior amb els alumnes sobre la temàtica de cadascun dels curtmetratges que han vist.

Encara és possible inscriure's a la secció EDUCURT EXPRÉS

Fins al 30 de setembre de 2021, continua obert el període d'inscripció per a la secció EDUCURT EXPRÉS. Aquesta categoria està destinada a estudiants d’Educació Secundària Obligatòria (E.S.O.), Batxillerat (BAT), Cicles Formatius i Universitat. Poden participar-hi curtmetratges de ficció de producció en català i amb una durada màxima de 5 minuts, incloent-hi els crèdits. L’enregistrament es realitzarà a Tarragona i Reus durant el cap de setmana del festival, fent servir un element i unes localitzacions proposades per l’organització en el moment de l’inici del concurs.

5 dades sobre el PSICURT

  1. La seva entrada és gratuïta, amb inscripció prèvia.
  2. Des de l'any 2020 se celebra amb passis simultanis a dues ciutatsTarragona (Antiga Audiència) i Reus (Teatre Bartrina).
  3. Els premis arriben fins als 1.200 €.
  4. En 2020, 3 dels 15 curtmetratges finalistes del festival van estar preseleccionats pels Premis Goya i un d’ells, A la cara de Javier Marco Rico, es va endur el Goya al millor curtmetratge de ficció.
  5. Una selecció dels millors curts d’edicions passades s'emetrà per televisió com a part de la programació vinculada La Marató de TV3 2021, que enguany girarà entorn el leitmotiv del festival: la salut mental.

 


Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC