El IV Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats espera la teva assistència, presencial o virtual, els propers 16 i 17 de setembre

02-09-2021   |  Barcelona

Inscriu-t’hi i comparteix coneixement sobre el lema del Congrés: Dependències al llarg del cicle vital. Enfortiment i autonomia.

El IV Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats tindrà lloc els propers 16 i 17 de setembre de 2021, en format presencial i en forma telemàtica, al Palau de Congressos de Girona i en reproducció en continu. El lema Dependències al llarg del cicle vital. Enfortiment i autonomia vertebrarà totes les ponències i les comunicacions, que posaran en vàlua les noves i bones pràctiques, que de ben segur portaran l’empremta de la situació de pandèmia que s’està vivint.

La dependència és una contingència natural i inherent als éssers humans, pel fet de ser vulnerables a molts factors i pel fet de viure en societat i en sistemes complexos. En tots els cicles de la vida som o podem ser vulnerables i interdependents. La dependència, a més, és també multifactorial i multicausal, i en aquest sentit ocupa de manera transversal tots els àmbits d’intervenció, totes les disciplines professionals i els diversos Serveis Socials que participen en aquest IV Congrés de Serveis Bàsics i Especialitzats.

La intervenció social dels serveis socials bàsics i especialitzats, en última instància, té com a finalitat l’autonomia funcional i vital de les persones: l’anhel de viure i decidir sense dependències. Aquesta intervenció haurà de ser necessàriament multidireccional: tan important és treballar amb les capacitats i competències familiars, com amb aquells factors socials i de sistema que poden ser barreres o facilitadors d’una desitjable autonomia.

L’organització dirigeix aquest IV Congrés, des d’aquesta aproximació conceptual, als conceptes d’autonomia i de dependència. Hi haurà ponències i comunicacions d’àmbits d’intervenció i d’experteses molt variades; es tractaran totes les dependències possibles: física, emocional, a substàncies, a activitats, a tecnologies, originades per factors de vulnerabilitat; es dialogarà sobre models que permeten una intervenció més capacitadora, més participativa, i més reconeixedora de l’autonomia com a màxima aspiració de l’activitat professional de les persones que hi treballen. Es parlarà, al cap i a la fi, de la dependència i l’autonomia com a temàtica que ens interpel·la com a professionals, com a serveis i com a sistema de protecció.

El programa, que podeu consultar en aquest enllaç, té 4 eixos

  • Les dependències vers les addiccions (a les drogodependències, a les noves tecnologies, etc.)
  • Les dependències relacionals en el cicle vital (intrafamiliar, en els estils educatius, en les relacions entre iguals, en les transicions del cicle vital, etc.)
  • Les diversitats i altres situacions que generen dependència (processos migratoris, factors de vulnerabilitat,diversitat funcional... )
  • Els sistemes generadors d'autonomia i dependència (l'ètica de la cura, feminització de la cura, interdependència, metodologies d'intervenció, treball grupal i comunitari)

Esperem que la presentació del IV Congrés de Serveis Socials Bàsics i Especialitzats. Dependències al llarg del cicle vital. Enfortiment i autonomia motivi la vostra inscripció. Prem aquest enllaç i inscriu-te al IV CSSBE!

 

  Etiquetes: Formació , COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC