El COPC dona a conèixer els guanyadors de la I Edició Premi COPC al foment dels grups de treball de 2019

11-05-2020   |  Barcelona

Els treballs guanyadors, recompensats amb un total de 20.000 euros distribuïts en 4 premis, es van anunciar durant la celebració de l’acte del Patró de la Psicologia el passat 21 de febrer

La I Edició Premi COPC al foment dels grups de treball de 2019 és un projecte fruit de la voluntat de la Junta de Govern del COPC de reconèixer i recompensar l’esforç dels més de 150 grups de treball amb els que compta el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya.

Tal com han volgut apuntar els membres del jurat dels Premis,  compost per Dolors Liria (vocal comissionada de desenvolupament professional i ocupabilitat), Oscar Pino (vocal comissionat per recerca i universitats) i Núria Casanova (presidenta del Consell Social): “els premis han fet sortir a la llum l’esforç i la passió de moltes persones que formen part dels grups de treball i que estan fent una tasca admirable”.

No es pot oblidar que els grups de treball són el motor del COPC i contribueixen a complir amb les funcions que li són atribuïdes al Col·legi (representació institucional, foment de la bona praxi i de l’ocupabilitat, lluita contra l’intrusisme, desenvolupament professional...).

També ha estat voluntat del jurat compartir algunes de les seves reflexions en relació amb els treballs presentats. “En una societat com la nostra, on la tecnologia i la medicina avancen a pas accelerat, necessitem professionals del món de la psicologia que mostrin avenços en la recerca o en la pràctica assistencial. I els treballs que ens han arribat es pot destacar la vocació de la nostra disciplina a millorar de forma contínua la nostra pràctica professional en benefici d’una millora qualitat de servei i ajuda a la ciutadania”, han comentat.

En la seva primera convocatòria, el Premi COPC al foment dels grups de treball ha rebut un total de 15 treballs proposats per optar a un total de 4 premis: 1r premi, dotat amb 8.000 euros; 2n premi, dotat amb 6.000 euros; 3r premi, dotat amb 4.000 euros, i menció especial (dotat amb 2.000 euros). El termini de presentació dels articles es va iniciar el 15 de setembre de 2019 i va finalitzar l’1 de desembre del 2019.

Els treballs guardonats amb els 4 premis han estat:

L’estudi proposat ens permet visitar les necessitats detectades en els psicòlegs i psicòlogues que treballen en el camp de les drogodependències.

En aquest sentit, comprendre la situació dels psicòlegs que treballen en diversos camps de la nostra disciplina, les seves condicions de treball i les seves inquietuds i interessos, pot resultar una clau important perquè des del Col·legi es realitzin accions estratègiques, polítiques i de desenvolupament professional a favor de les necessitats dels professionals de la psicologia que treballen en els diferents àmbits”, valora el jurat dels Premis.

El treball presenta una guia pràctica i útil sobre bones pràctiques per a l’avaluació neuropsicològica; pretén aglutinar recomanacions i directrius que serveixin d’orientació als professionals i facilitar la tasca diària dels professionals d’aquest àmbit a partir d’unes indicacions. Es tracta d’un instrument de suport a la pràctica clínica diària.

El jurat qualificador avalua aquest treball com un “bon exemple de contribució a la bona praxi de la nostra professió en un àmbit determinat i a més pot servir de model per a altres àrees d’intervenció dintre de la psicologia”. 

El treball guardonat amb el tercer premi respon a la gran necessitat dels psicòlegs de conèixer els principis que han de regir la pràctica dels professionals de la psicologia en l’àrea penal.

Suposa, com el seu homònim guanyador del 2n premi, un exemple de contribució a la bona praxi i a la dignificació de la nostra professió”, ha desitjat compartir el jurat.

Aquest últim treball  respon a un problema actual i molt estès en infants i adolescents de tot el país, independentment de la seva situació socioeconòmica. El contingut proposat ens permet conèixer quins projectes d’intervenció són possibles tant per a pal·liar situacions ja desencadenades com per prevenir possibles conflictes.

Els membres del jurat volen remarcar que “a banda de tenir efectes positius des de la prevenció i intervenció sobre l’assetjament a les escoles, suposa una manera de donar a conèixer la nostra professió i la contribució directa que professionals de la psicologia podem realitzar”.

La Junta de Govern del COPC vol agrair a tots els participants el seu esforç i dedicació, alhora que felicita als guanyadors i guanyadores dels diferents premis de la primera edició.

Pròximament es convocarà la II Edició del Premi COPC al foment dels grups de treball, en la que es convida a participar, una vegada més, a tots els col·legiats i col·legiades que fan possible la tasca tan necessària que desenvolupen els GT del COPC.

 

 

  Etiquetes: COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC