El Ministerio de Sanidad obre una convocatòria d'ajudes econòmiques per al desenvolupament de projectes d'investigació sobre addiccions

02-09-2020   |  Barcelona

L'ajuda va dirigida a entitats públiques o privades sense ànim de lucre, que poden presentar la seva sol·licitud de manera electrònica fins el proper 28 de setembre.

El Ministerio de Sanidad del Gobierno de España ha obert una convocatòria d'ajudes econòmiques per al desenvolupament de projectes d'investigació sobre addiccions en l'exercici del 2020. Les ajudes establertes, publicades al BOE de 27 d'agost de 2020, van dirigides a projectes de recerca realitzats per entitats públiques o privades sense ànim de lucre, en règim de concurrència competitiva, d'acord amb el que s'estableix en l'Estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia i d'Innovació 2013-2020, en l'Acció estratègica en salut orientada als Reptes de la Societat del Pla Estatal de Recerca Científica i Tècnica i d'Innovació 2017-2020, i en l'Estratègia Nacional sobre Addiccions 2017-2024.
 
Es consideren com a línies prioritàries aquelles així emmarcades en l'Estratègia Nacional sobre Drogues. Així doncs, es valoraran els projectes que es refereixin als següents temes:
 
  • Prevenció selectiva i indicada en relació al consum abusiu d'alcohol i cànnabis associats o indistints i fonamentalment dirigits a menors.
  • Cost social de les addiccions.
  • Millora de la qualitat i resultats del procés terapèutic.
  • Estratègies de reinserció sociolaboral.
  • Actuacions en els entorns penitenciaris.
  • Prevenció i intervenció en drogodependències dependents en l'àmbit laboral.
  • Incorporació de l'enfocament de gènere en totes les intervencions portades a terme en relació amb les addiccions.
  • Addiccions sense substància.
  • Evaluació de les actuacions divulgatives de la DGPNSD.
 
La dotació pressupostària de les ajudes és de 632.937€ per la primera anualitat, de 237.853€ per la segona, i de 365.874€ per la tercera. Les despeses subvencionables seran aquelles relacionades amb el desenvolupament i l'execució de les activitats corresponents a la realització dels projectes seleccionats i la quantia es determinarà tenint en compte la valoració del projecte, segons els criteris d'avaluació i selecció enunciats al setè article de la convocatòria. Les quantitats concedides podran cobrir total o parcialment l'ajuda que se sol·liciti segons criteris de màxima eficiència en l'assignació de recursos i en funció de la disponibilitat de crèdit.
 
Podeu dur a terme la sol·licitud per participar-hi fins el dia 28 de setembre (inclòs). La sol·licitud ha de presentar-se de manera electrònica, a través del programa SIGES
  Etiquetes: Comunicats externs

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC