El COPC assessora l'Ajuntament de Barcelona en l'elaboració d'una guia sobre el tractament del dol per a periodistes

02-11-2020   |  Barcelona

Un recurs per abordar temes com la mort, el dol i la pèrdua de persones estimades d'una forma el més útil i benèfica possible per a la població en temps de pandèmia i confinament.

Els mitjans de comunicació estan tenint un paper clau durant l'actual pandèmia i l'estat d'alarma. I un dels temes més delicats que han de comunicar en aquesta situació són les morts per COVID-19. 
 
És per això que el Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya no ha dubtat a assessorar-los en l'elaboració de la guia Orientacions de la Taula de Salut Mental als mitjans de comunicació per parlar de les morts, el dol i la pèrdua en temps de COVID-19promoguda pel Grup de treball d’acompanyament al dol de la Taula de Salut Mental de l’Ajuntament de Barcelona amb la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya. 
 
Al document, els i les periodistes poden trobar diferents consells que poden difondre o fer servir com a coneixement de fons a les seves peces periodístiques relacionades amb aquest tema, com ara:
  • Conductes a evitar
  • Recomanacions per al benestar emocional de les persones que han patit una pèrdua
  • Recomanacions per a ajudar a aquestes persones si estan al nostre voltant
  • Suggeriments per celebrar rituals d'acomiadament segurs
  • Enllaços amb informació i recursos per difondre als seus mitjans
Esperem que aquestes recomanacions i informacions siguin incorporades a moltes peces de diaris, revistes, ràdio, televisió i web, i puguin contribuir a acompanyar, ajudar emocionalment i aportar eines a les persones que les llegeixen, veuen i escolten.
 
 
 
 
  Etiquetes: COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC