El Dr. Jorge Tizón participarà en dues activitats del COPC durant els mesos de març i abril

25-02-2021   |  Barcelona

La primera de les activitats se celebra el 4 de març i comptarà també amb el Dr. Mark Dangerfield i Guillermo Mattioli, degà del COPC

El proper 4 de març a les 19 h, es durà a terme l’activitat Taula rodona: Salut emocional i pandèmia. Durant la celebració de l’activitat el Dr. Tizón (Doctor en Medicina, psiquiatra, psicoanalista, psicòleg i neuròleg) presentarà el seu nou llibre Salud emocional en tiempos de pandèmia.

El Dr. Mark Dangerfield i Guillermo Mattioli, degà del COPC, acompanyaran a Tizón durant la sessió en la qual tractaran d’aproximar-nos, des de les disciplines de la salut mental, a la comprensió de què ens està succeint com a protagonistes d'una crisi mundial prolongada, possiblement una de les més greus dels últims temps: la derivada de la pandèmia de la COVID-19.

Més enllà de la por, les emocions que es mouen en una crisi de tal calibre abasten un espectre més ampli. Quines són les altres emocions que ens envaeixen i quin paper estan exercint? Com podem gestionar millor aquesta crisi i les que vindran a nivell emocional, com a professionals i a nivell dels recursos sanitaris i de salut mental, a nivell de les cures comunitàries i comunitaristes?

Els col·legiats i col·legiades que vulguin assistir a l’acte i aprofitar l’oportunitat s’hi poden inscriure en aquest enllaç

D’altra banda, el 29 d’abril a les 19 h, el COPC tornarà a comptar amb el Dr. Jorge Tizón en la celebració de la Taula Rodona: Psicopatología basada en la Relación, a propósito de las relaciones paranoides, la des-integración psicótica y los trastornos por inestabilidad. El Dr. Tizón compartirà amb tots els assistents la recent publicació del quart volum de les “Anotacions per a una psicopatologia basada en la relació” i reflexionarà, de nou de la mà del degà del COPC Guillermo Mattioli, sobre la psicopatologia i la cruïlla actual en què es troba.

Després de diversos segles d'evolució com a disciplina científica, el seu àmbit s'ha ampliat enormement. No obstant això, de manera paradoxal, aquesta mateixa evolució està amenaçant amb portar-la a l'esterilitat. TDAH, TEA, TLP, depressió, esquizofrènia, són conceptes fonamentals de la psicopatologia actual i, al mateix temps, mostres de la seva greu crisi teòrica i epistemològica.

En definitiva, la psicopatologia no és sinó una manera d'aproximar-nos al sofriment humà que pot tenir factors predominantment biològics, psicològics o socials, amb la finalitat de saber com proporcionar alleujament a aquest sofriment mitjançant mesures BioPsicoSocials.

Les “Anotacions per a una Psicopatologia basada en la Relació”, amb els seus quatre volums, presenten un model de psicopatologia especialment orientat a la comunicació i la re-integració amb els professionals i enfocaments dels diversos Serveis sanitaris, de salut mental i de Serveis socials.

Els col·legiats i col·legiades que vulguin participar en l’activitat s’hi poden inscriure en aquest enllaç.

  Etiquetes: COPC

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC