El COPC envia a tots els jutjats de Catalunya pòsters, tríptics i documents per a millorar la inserció dels psicòlegs i psicòlogues en l'àmbit jurídic

14-06-2021   |  Barcelona

El material, elaborat per diferents seccions del Col·legi, també inclou un llistat TIP de cada província.

El passat divendres 11 de juny el COPC va realitzar un enviament massiu a tots els jutjats i fiscalies de Catalunya amb material imprès elaborat per diferents seccions del COPC, que perseguia un doble objectiu: apropar la Psicologia a la Justícia i millorar la inserció i qualitat de les intervencions dels nostres professionals als tribunals.
 
A cada un dels 577 sobres enviats, junt amb la carta explicativa, els professionals de l'àmbit jurídic podran trobar:
 
  1. Un llistat TIP (Torn d’Intervenció Professional) 2020/2021 de la seva província, perquè els jutjats puguin disposar d'experts/es a petició d'una o de totes dues parts, per a la realització de dictàmens pericials.
  2. Un pòster sobre el Torn d'Intervenció professional (TIP) dels perits psicòlegs/òlogues que actuen com a auxiliars.
  3. Alguns tríptics divulgatius sobre els rols que els i les professionals de la psicologia poden exercir als tribunals de justícia (forense, clínica/psicoteràpia, mediació i coordinació de partentalitat) i com poden ajudar a l’usuari.
  4. Un document informatiu amb material més extens de consulta també sobre els rols dels psicòlegs i psicòlogues als tribunals de justícia. 
 
A la carta, a més de la presentació del material informatiu, des del COPC també s'expliquen algunes novetats, com ara:
  • Que els materials enviats responen a una nova campanya de difusió sobre els rols que poden exercir els psicòlegs i psicòlogues en el context judicial.
  • Que actualment el TIP s'elabora amb dues categories per a garantir una major qualitat del llistat del TIP en psicologia forense. D'una banda, la categoria forense, en els àmbits de família, penal, civil i neuropsicologia forense, en la qual regeix la recomanació de tenir experiència en la matèria i formació especialitzada, sigui amb un màster o postgrau universitari i/o amb la perícia del COPC. I d'altra la categoria general, per a aquells professionals amb altres àrees especialitzacions com la psicologia clínica, o sobre matèries o trastorns psicopatològics determinats.
  • La incorporació al TIP del resum curricular on consten els títols acadèmics, especialitats i/o experiència dels i de les professionals, perquè els jutjats puguin realitzar la consulta abans de fer el nomenament.
Esperem que aquests materials puguin ser de molta utilitat tant a professionals com a usuaris/àries, us animem a difondre'ls, i us recordem que el COPC roman obert a qualsevol proposta, comentari o consideració que desitgeu fer-nos arribar a aquest respecte a través del correu electrònic: seccio@copc.cat.
 
 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC