Presentació de llibre a la Seu del COPC: Ética psicosocial.Enfoque comunitario. Actores, valores, opciones y consecuencias, d'Alipio Sánchez

03-03-2017   |  Barcelona

La presentació del llibre, el 10 de març, es planteja com un diàleg en què tots els ponents i assistents puguin intercanviar els seus punts de vista sobre la matèria.

El llibre Ética psicosocial Enfoque comunitario. Actores, valores, opciones y consecuencias, és una lectura que forma en un aspecte transversal essencial de la pràctica psicològica: l'ètica. Alipio Sánchez, el seu autor, professor d’ètica de la Universitat de Barcelona -ara jubilat- ha desenvolupat, en aquest llibre, la fonamentació teoricovalorativa de l"ús" de l'ètica per analitzar i resoldre els problemes i dilemes comuns (sobretot de contingut psicosocial) amb què es troben els professionals de la psicologia quan exerceixen.

El proper 10 de març, a les 19 h, es presenta el llibre a la Sala d'Actes de la Seu del COPC de Barcelona. La presentació del llibre es planteja com un diàleg en què tots els ponents i assistents puguin intercanviar els seus punts de vista sobre la matèria. Seran a la taula de ponents reconeguts experts en ètica com Adolfo Jarne, membre de la Junta de Govern del COPC, Javier Urra, Teresa Anguera, i l’autor del llibre, Alipio Sánchez.

 La següent sinopsi del llibre, avança algunes de les reflexions que suscita: L'ètica d'orientació social és una necessitat imperiosa en la societat per armar una regeneració moral de la vida pública que permeti mirar-nos de nou al mirall. Els problemes humans que ens afligeixen (individualisme, alienació, fragmentació i desvinculació, manca de sentit) tenen un caire cada vegada més social i, a més, les aspiracions al benestar i al desenvolupament personal s'han fet gairebé universals. I encara que la deontologia professional, la filosofia i el pensament social del segle XIX poden fonamentar moralment l'acció psicològica i social dels professionals dirigida a combatre els mals que ens encasellen i guiar el desenvolupament de la nostra humanitat, resulten insuficients per forjar una ètica psicosocial com cal, que ha d'incloure tòpics tan crucials com les intencions del practicant, la pluralitat de relacions, el poder i la beneficència aportats per les tècniques, el consegüent augment de responsabilitat, o la viabilitat de la justícia i la solidaritat social en les condicions d'autonomia individual i egoisme autointeressats avui prevalents.

L'entrada és gratuïta previa inscipció al següent enllaç.

  Etiquetes: COPC , Barcelona

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC