Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat: 7 frases inspiradores i llibres seleccionats de consulta

02-12-2021   |  Barcelona

El Grup de Treball Psicologia i discapacitat del COPC ha preparat un mur ple de frases dites per persones amb discapacitat per tal de fer-nos reflexionar.

Al món, uns 1.000 milions d'habitants, és a dir, un 15% de la població mundial, viuen amb algun tipus de discapacitat. No en són pocs, sobretot tenint en compte que qualsevol de nosaltres s'hi pot trobar algun dia. Per això, sembla lògic pensar en les seves condicions de vida, i fer-ho més enllà del 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.
 
Per començar a posar fil a l'agulla, el Grup de Treball Psicologia i discapacitat del COPC, planteja la següent reflexió:
 
Segons J. Bowlby (1950),  “Tota persona disminuida (persona amb discapacitat, diríem avui) ha de ser considerada com a persona parlant. És un subjecte que, amb les seves paraules, encara que parli amb el seu cos o el seu rebuig, vol fer-se escoltar".
 
Un dia com avui és per escoltar. Escoltar les paraules que ens parlen de les seves necessitats, dels seus drets postergats, de la seva marginació. Una marginació que la nostra societat, la nostra indiferència i també la nostra ignorància no atenen.
 
Des del Grup de Treball Psicologia i discapacitat de la Secció d'Integració social del COPC, recollim en aquest mural algunes frases per obrir la nostra ment i el nostre cor a la realitat de les persones amb una discapacitat o diversitat funcional.
 
A més, el personal de la biblioteca del COPC ha preparat una selecció dels millors llibres sobre discapacitat, ja consultable per qualsevol persona col·legiada, gratis i online, fent clic en aquest enllaç.

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC