El COPC s'implica en La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio formant part del Consell d'Assessors per primera vegada en la seva història

16-12-2021   |  Barcelona

Roger Ballescà, vicesecretari de la Junta de Govern, hi intervindrà en directe a TV3 al voltant de les 17 h. A més, el COPC farà un sorteig de 165 CD de La Marató entre les persones col·legiades.

Aquest diumenge, dia 19 de desembre, se celebra la 30a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. Una edició d'aniversari que vol generar una mobilització sense precedents per trencar tabús per la salut mental i que el COPC viu amb especial il·lusió i esperança. 
 
Es tracta d'una Marató, de nou, molt necessària i vinculada al context actual. La pandèmia que ha canviat les nostres vides i que ja fa dos anys que dura, ha fet augmentar els problemes de salut mental, sobretot entre els més joves.
 
És per això que el COPC, com a espai professional que actua com a frontissa entre l'espai acadèmic (ciència) i l'espai públic (societat), s'hi ha implicat de valent. I és que, per primera vegada en la seva història, el Col·legi ha format part del Consell d'Assessors de la cita solidària, conjuntament amb la Societat d'Especialistes de la Psicologia Clínica. La participació del COPC i altres entitats en aquest organisme ajuda a canviar l'enfocament biomèdic de La Marató i contribueix a aportar la versió amplia i social de la Psicologia a la qüestió de la salut mental. 
 
Gràcies a aquesta participació, a més de deixar enrere el terme 'malalties mentals' per parlar de 'salut mental', s'ha aconseguit el compromís d'incorporar una perspectiva inclusiva i transversal de la temàtica protagonista.
 
Com hi participarà el COPC?
 
D'una banda, Roger Ballescà, vicesecretari de la Junta de Govern del Col·legi i responsable del Comitè d'Infància i Adolescència del COPC (CIAC), participarà presencialment a La Marató aportant el seu coneixement sobre l'estigma en salut mental en una intervenció en directe a TV3 al voltant de les 17 h
 
D'altra banda, el COPC fa la seva particular aportació a la causa organitzant un sorteig de 165 CD de La Marató entre les persones col·legiades. Per fer-te amb el mític CD, èxit de vendes any rere any, has d'inscriure-t'hi en aquest enllaç. El termini d’inscripció finalitza el dia 19 de desembre a les 23:59 h i el sorteig es realitzarà l'endemà, dia 20. Aquell mateix dia, el COPC contactarà amb les persones guanyadores per coordinar la recollida del CD a la seu central o a les oficines de les delegacions territorials.
 
El COPC anima a la col·legiació i al conjunt de la ciutadania a ser partícips de La Marató, un esdeveniment que permetrà la visibilització de la salut mental i de segur serà un bon impuls econòmic per a la investigació i la recerca en aquest camp. 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC