El Departament de Salut amplia la informació respecte a la vacunació de personal de centres sanitaris i sociosanitaris que no formen part del SISCAT

23-12-2021   |  Barcelona

Aquestes noves indicacions afecten a professionals de la psicologia sanitaris o que desenvolupen tasques assistencials presencials que no han rebut encara el SMS

Tal com es va comunicar el passat divendres, el Departament de Salut va iniciar la vacunació amb tercera dosi al personal de centres sanitaris i sociosanitaris que en el cas de professionals de la psicologia fora del SISCAT incloïa les persones que s'hi van inscriure en el cens de la primera i segona dosi de vacunació.

Ara, des de Salut es comparteixen les indicacions per a les persones que no van formar part del cens inicial o que per alguna altra raó no han rebut encara el SMS per demanar cita. 

En primer lloc, es recomana que totes les persones interessades consultin si la plataforma de cites els permet programar la cita a la web: https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat. Un cop estigui la cita confirmada, el o la professional podrà anar al punt assignat amb l’SMS de confirmació de cita i un document acreditatiu que permeti identificar-lo com a professional sanitari en exercici (carnet col·legial, contracte, etc.).

Per als professionals que a l’entrar a la pàgina web troben un missatge que els hi diu “no pots demanar cita” s’habiliten dues vies alternatives per a poder-se vacunar:

  • Via preferent: adreçar-se a un punt de vacunació poblacional sense cita (veure document punts de vacunació per professionals privats -actualitzat el 29/12/21-) amb el document de declaració responsable complimentat (descarregable aquí) i un document acreditatiu que permeti identificar-lo com a professional sanitari en exercici (carnet col·legial, contracte, capçalera del full salarial).
  • Si per qüestió de distància geogràfica resulta difícil poder-se desplaçar als punts de vacunació poblacional sense cita, el o la professional podrà demanar hora al seu centre d’atenció primària per a rebre la vacunació amb el document de declaració responsable complimentat i un document acreditatiu que permeti identificar-lo com a professional sanitari en exercici (carnet col·legial, contracte, capçalera del full salarial, etc.).
 
En cas que així ho  necessiteu, podeu descarregar els vostres cetificats o carnet col·legial en aquest i aquest enllaç (previ registre en l'àrea privada).
 
Així mateix, us recordem que podeu seguir les últimes actualitzacions, així com consultar el material informatiu, en el web del Departament de Salut.
 

Subscriure's al butlletí electrònic Segueix informat de totes les novetats del COPC